Slettet

SLETTET er en dystopisk thriller-trilogi til fans af The Hunger Games og Divergent.

I fremtidens England er den 16-årige pige Kyla blevet slettet: Alle hendes minder er forsvundet, og hendes personlighed er væk. Hun er blevet givet et nyt navn, en ny fødselsdag og nye forældre. Hun er på alle måder klar til at starte forfra på livet, men så sker der noget, der vender op og ned på alting – de stille nattetimer begynder fortiden at vise sig i hendes drømme, selvom det ikke burde være muligt.

Regeringen, der slettede hendes hukommelse, påstår at hun var terrorist, og at hun har fået en ny chance, hvis hun følger deres spilleregler til punkt og prikke. Hverdagen er en konstant udfordring: Kyla skal lære alt fra bunden igen – hun ved ikke engang, hvordan man tager opvasken! Da hun endelig får lov til at begynde i skole igen, bliver hun konstant overvåget af en psykolog, der overrumpler hende med spørgsmål.

I takt med at hendes drømme tager til, bliver Kyla mere og mere sikker på, at regeringen lyver. De lyver for hende om hvem hun virkelig er, og hvorfor hun blev slettet. De lyver for alt og alle – også hendes nye familie, der også lyver for hende. Hendes hverdag smuldrer langsomt, da hun bliver klar over dette. Da hun møder en dreng på skolen, der kan finde slettede personer, bliver hun endnu mere sikker i hendes sag. Men med det dilemma hængende over hovedet, hvem kan hun så stole på? Kan hun overhovedet stole på nogen?

Har du læst bøgerne?
Vi foreslår også ...