På sin hjemmeside skriver forfatteren Sarah J. Maas, at hun ofte bliver spurgt om, hvad der inspirer hende til at skrive. Svaret er musik. Allerede inden hun begynder på en ny roman, sammensætter hun en playliste. Den inspirer hende til at skrive karakterer, begivenheder og forskellige scener.

ET RIGE AF TORNE OG ROSER handler om menneskepigen Feyre, der lever i en verden splittet mellem mennesker og elvere. For at sikre sig sin families overlevelse, jager hun i de store skove. Og da hun en dag dræber en stor ulv, kommer det til at koste hende dyrt. Ulven viser sig nemlig at være en elver i forklædning, og prisen for at tage et magisk liv er høj. Feyre får dog tilbuddet om at opgive sit menneskeliv og frivilligt rejse med til elvernes verden. Her holdes hun fanget af Storfaunen Tamlin, hvis blik får Feyres hjerte til at banke hurtigere. Skal hun lytte til alle advarslerne om Tamlin og hans slags eller følge sit hjerte?

Maas ændrer playlisten løbende, sådan at den følger bogens tempo og handling. Sluk for virkeligheden og lyt til hendes bog igennem den musik, der skabte den,.

God læse- og lyttelyst!