Vi elsker spændende, dystopiske historier om den næsten håbløse fremtid med magtkampe mellem de overlevende, mod aliens fra det ydre rum og udbrud af sygdomme. Bøger som er neglebidende spændende og fyldt med handling og tempo. Hvis du også er vild med den slags bøger, så har vi fem foreslag til dit næste dystopiske læseeventyr.

Verden er næsten blevet udslettet af fire dræbende bølger. Pigen Cassie er på flugt fra dem, der ligner mennesker, men som langt fra er det, men så møder hun Evan Walker. Han bliver hendes sidste håb om at overleve og redde sin lillebror, men Cassie ved ikke, hvem han er, eller hvor han kommer fra. Hun ved slet ikke, om hun kan stole på ham, men hun føler heller ikke, at hun har noget valg, for den 5. bølge er på vej …

Vi anbefaler bogen til dig, der elsker en god historie om menneskehedens forsøg på at overleve en verden på kanten af undergang med et twist af aliens.

I en fremtidig verden er retssystemet et andet. Her er det op til befolkning at stemme igennem et tv-program om den anklagede skal gå fri eller straffes med døden. Da en berømt multimillionær bliver myrdet, er den 16-årige Martha Honeydew tiltalt for mordet. Men har hun virkelig gjort det? Nu er det op til befolkning at stemme om hendes skæbne, men så tager hendes rettergang en uventet drejning …

Vi anbefaler bogen til dig, der gerne vil læse en spændende bog om sandheder og løgne i et korrupt samfund, der er næsten umulig at lægge fra sig igen.

En mystisk sygdom har bredt sig i Manhattan med det resultat, at alle børn og voksne dør. Kun de unge overlever sygdommen, men for hver dag der går, kommer de tættere på at blive voksne. Der opstår klaner og krig mellem dem i kampen for at overleve. Alle lever på lånt tid, og der er ingen tid at spilde. I et forsøg på at finde en kur og sandheden bag sygdommens udbrud, drager en gruppe ud for at opdage, at sandheden vil vende op og ned på alt.

Vi anbefaler bogen til dig, der er vild med hæsblæsende fortællinger med fart over feltet, som gør bogen svær at slippe.

Vejret har gjort verden til et farligt sted at leve. Kampene for at overleve er mange og ressourcerne få. For at holde befolkningen i skak har magthaverne sat firmaet KK til at styre den med hård hånd. I Minerne er Aik sammen med sin far blevet adskilt fra sin mor og søster, og hans bedste ven er forsvundet. Da spørgsmålene hober sig op og svarene aldrig melder sig, vælger Aik at flygte for at finde sandheden. Men før han ved af det, er han blevet en del af en oprørsgruppe og farlige missioner venter …

Vi anbefaler bogen til dig, der elsker bøger om kampen mellem det gode og det onde.

Da Emilie fylder 18 år, har hun ingen at fejre sin fødselsdag med. Verden brød sammen, da en mystisk og dødelig epidemi brrød ud og bredte sig hurtigt. Nu er Emily er alene. Hendes familie og venner er døde, og det samme er den smukke og drømmende Anthony. Emily ved ikke hvorfor hun overlevede, men det må hun finde ud af. Sandheden er dog mere uhyggelig, end hun kunne have forestillet sig …

Vi anbefaler bogen til dig, der elsker en god dommedagsfortælling, hvor der både er plads til hjernespisende zombier og blomstrende kærlighed.